Al-Ko Dränkbar Pump Twin 14000 Slut hos leverantör

1 870 SEK



Artikelnummer: 112831
Leverantör: AL-KO

Al-Ko Dränkbar Pump Twin 14000

OBS! Slut hos leverantör


kraftfulla universella dränkbara pumpen TWIN 14000 Premium

Där tidigare två olika pumpar behövdes, räcker idag den kombinerade dränkbara pumpen AL-KO TWIN 14000 Premium. Därmed är denna vattenpump en sann universell dränkbar pump, som du kan använda extremt flexibel: för ur-pumpning eller om-pumpning av förorenade vätskor, såsom vid översvämningar eller i bygg gropar, för användning med klart vatten, såsom pumpning från dammar, regntunnor eller simbassänger. Tack vare det patenterade TWIN-Combi-systemet kan du dränera upp till 8 mm spill på ett allsidigt sätt. Den tillförlitliga allroundpumpen inspirerar även med en mängd tillägg, med 10 m kabel, universalanslutning och termiskt skydd, samt den extremt höga kvalitén i utförandet.

I testet hos branschtidningen Heimwerker Praxis (utgåva 02/2016) bekräftades detta med betyget "1,3" (mycket bra). Testrapporten lovordar den dränkbara pumpen: "Där tidigare två olika pumpar behövdes, är idag den kombinerade dränkbara pumpen AL-KO TWIN 14000 tillräcklig. Hus- och trädgårdsägare kan glädjas, eftersom pumpen med ett pris på cirka 140 euro fortfarande är prisvärd." Ett liknande resultat visar heimwerker-test.de (05/2016) i en testrapport: Där fick den 4,5 av 5 stjärnor.

 

Tekniska detaljer hos den kombinerade universella dränkbara pumpen TWIN 14000 Premium

Den multifunktionella dränkbara pumpen kan tack vare det praktiska inbyggda bärhandtaget och den 10 m långa strömkabeln och vikten av omkring 8,2 kg användas för mobil eller stationär dränering. Med sina kompakta dimensioner av 29,2 x 19,1 x 34,4 cm, den robusta drivaxeln i rostfritt stål, det permanentsmorda och underhållsfria kullagret, den solida 3-faldiga tätningen, och det stabila huset, får man en mycket hållbar och tillförlitlig universalpump. Den klarar också större föroreningar i vattnet, för detta finns de extra stora insugsöppningarna. Både klara och smutsiga vätskor pumpas ut snabbt och säkert med en kornstorlek upp till 30 mm.

Med sin kraftfulla effekt på 850 W och flödet upp till max. 15000 l/h sker ur-pumpning och om-pumpning på nolltid. Den universella dränkbara pumpen AL-KO Kombi TWIN 14000 Premium är utrustad med en inbyggd nivå vakt: Med den kan vattennivån bekvämt ställas in i automatiskt läge. Alternativt är det möjligt att i manuellt läge ställa in en yt-dränering. Den är utformad för nedsänkningsdjup upp till max. 7 m. Med en pumphöjd upp till 10 m kan även stora djup lätt hanteras. Pumputgången har en storlek på 1,5 tum, detta motsvarar ca 47,8 mm. Den 90° vinklade anslutningen har en universell anslutning, och med den bifogade kombinationsnippeln kan alla i handeln vanliga slangstorlekar anslutas.

Obs: Den dränkbara pumpen är endast lämplig för bruksvatten under 35°C. Den är inte lämplig att användas i saltvatten, vatten med starka kemikalier eller sandigt vatten .

  • Dränkbara pumpar, tryckpumpar, Idealisk för smala schakter tack vare en integrerad nivåbrytare
  • Enkelt att justera pumpfoten till omställning från drift med avloppsvatten till drift med grått vatten
  • Patenterat kombipumphjul för extrema krav
  • Optimalt korrosionsskydd och utförande i rostfritt stål ger lång livslängd
  • Kornstorlekar upp till 30 mm, flödeshastighet max. 15000 l/h, upp till 10 m lyfthöjd
  • Inte godkänt för dricksvatten